nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Besturing betoncentrale/transportsysteem (Wildo te Amsterdam)

Omschrijving installatie

De operator voert via een SCADA-systeem een betonrecept in (tot maximaal 10 porties). Het systeem zorgt er vervolgens voor dat de cementmolen het gewenste recept aanmaakt en dat een kubel, gevuld met 1 of 2 charges van de cementmolen, het beton naar een storter transporteert, welke zich ergens in de hal op één van de 10 banen bevindt. De kubel is geplaatst op een kraan. Het systeem houdt bij wat er geproduceerd is en print dagstaten uit. De operator kan de gehele installatie handmatig aansturen m.b.v. het SCADA-systeem.

Omschrijving werkzaamheden Centipede Industrial Automation

Centipede was verantwoordelijk voor de specificatie van de SCADA-applicatie (Wizcon) en de specificatie van het PLC-programma van de cementmolen (S7-300) en de kubel (S7-200), het maken van de SCADA-applicatie en de PLC-programma's en het inregelen van de machines. De elektrische installatie werd geleverd en geïnstalleerd door de firma C.A.v.d.Wind B.V. (Woerden).

Eindresultaat

Het eindresultaat betekent voor de klant dat hij zeer veel op personeelskosten bespaart.