nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Besturing papierafval/sorteerfabriek (Scherpenzeel te Utrecht)

Omschrijving installatie

Deze installatie is bedoeld om papier (afval) vanuit bunkers met walkingfloors te transporteren langs diverse bunkers, waar door operators (handmatig) het papier wordt gesorteerd. De operator geeft via een SCADA-systeem (Wizcon) aan welke transportbanden en bunkers, etc. zijn vrijgegeven en start het systeem. Het transportsysteem wordt vervolgens gestart door de PLC en het te sorteren papier wordt langs de sorteerposities getransporteerd. Via het SCADA-systeem worden niveaus, e.d. ingesteld en de PLC bepaalt aan de hand van die instellingen de richting en snelheid van de transportbanden. De in snelheid te regelen transportbanden worden aangestuurd via Modbus.

Omschrijving werkzaamheden

Centipede was verantwoordelijk voor de specificatie van de SCADA-applicatie (Wizcon) en de specificatie van het PLC-programma, het maken van de SCADA-applicatie en het PLC-programma en het inregelen van de installatie. De elektrische installatie werd geleverd en geïnstalleerd door de firma C.A.v.d.Wind B.V. (Woerden).

Eindresultaat

De klant is zeer tevreden over het eindresultaat. Over besparingen op personeelkosten of over grotere productiviteit is ons niets bekend.