nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Besturing betonstortmachine (Geelen Beton te Posterholt)

Omschrijving installatie

Deze machine stort vloerplaten voor o.a. de huizenbouw, waar alle uitsparingen, zoals trapgaten, schuine zijde, etc. niet worden gestort. De machine leest een plotfile in en zal vervolgens het ingelezen patroon automatisch storten. De betonstorter is uitgerust met 14 of 15 kleppen welke geopend worden op het moment (lees: positie), dat er beton moet worden gestort. Aan de hand van het afgenomen gewicht van de betonstorter bepaalt de PLC of er voldoende beton is gestort. Om meer of minder beton te storten op een strekkende meter kan de betonstorter sneller of juist langzamer rijden of kan een gemeenschappelijke aanslag (opening kleppen) verder worden geopend of juist gesloten. De positie van de betonstorter wordt bepaald middels een pulsgever en wordt gecorrigeerd middels een lasermeting, zodra de betonstorter stil staat. De operator van de machine kan middels drukknoppen de machine bedienen en via een industriële PC kan hij/zij de plotfile inlezen, de status van de machine uitlezen.

Omschrijving werkzaamheden Centipede Industrial Automation

Centipede was verantwoordelijk voor de specificatie van de interface tussen de industriële PC en de PLC (Siemens S5-135U-PLC) en de specificatie van het PLC-programma, het maken van het PLC-programma en het inregelen van de machine. De machine zelf werd geleverd door Weckenmann Anlagetechnik (Duitsland) en de elektrische installatie werd geleverd en geïnstalleerd door de firma C.A.v.d.Wind B.V. (Woerden).

Eindresultaat

Na enkele opstartproblemen (deze machine is uniek in zijn soort), is het gelukt om binnen kleine marges de vloerplaten op de goede dikte te storten. De betonstorter bespaart de klant op dit moment dagelijks geld, aangezien deze met minder personeel toekan, de betonstorter altijd de goede dikte stort (dus nooit te veel) en deze betonstorter aanzienlijk sneller is dan de oude (handmatige) betonstorter.