nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Bedrijfsprofiel

Centipede Industrial Automation is een kleine firma, gespecialiseerd in industriële automatisering en reeds langere tijd (sinds 1988) werkzaam op dit gebied.

Tot onze werkzaamheden behoren:

  • ontwerpen van complete automatiseringsystemen
  • opstellen van technische en functionele specificaties
  • maken van bestekken (t.b.v. elektrische installatiewerkzaamheden)
  • schrijven, testen en implementeren van PLC- en SCADA-software
  • inregelen van installaties (inbedrijfname)
  • verzorgen van (elektrisch) tekenwerk, hoofdzakelijk met AutoCAD (LT)

Wij hebben met name veel ervaring met Siemens PLC's (S5 en S7), het Intouch SCADA-pakket, veel verschillende bussystemen en allerlei veldapparatuur (zie ook Specialisaties). Trots zijn wij op de vele projecten die wij bij Forbo Flooring BV, 's werelds grootste linoleumfabrikant gevestigd in Assendelft, in de loop der tijd hebben mogen uitvoeren. Van enkele productielijnen hebben we zelfs de gehele PLC- en SCADA-automatisering mogen doen. Neem een kijkje bij Projecten voor een beschrijving van enkele van deze projecten.

Door onze kleinschaligheid kunnen wij zeer gunstige uurlonen hanteren. Meer informatie over onze projecten vindt u verderop in deze site. Wanneer u geïnteresseerd bent geraakt in een eventueel samenwerkingsverband met Centipede Industrial Automation, of indien u één van onze projecten nader wilt bekijken, neemt u dan gerust contact met ons op (zie hiervoor de contactpagina).

De ideale partner voor S5/S7 migratie projecten

Het migreren van bestaande S5-plc installaties naar S7 is nog steeds erg actueel. De tijd dat de S5-onderdelen nauwelijks meer leverbaar zijn is inmiddels aangebroken. Veel bedrijven profileren zich momenteel dan ook als ideale partner voor deze migraties. Zo ook wij, maar trachten ons te onderscheiden van de rest door onze 'no-nonsens' aanpak.

Deze aanpak bestaat uit 3 stappen:

  • inventarisatie en specificatie van de functionaliteit
  • engineering, programmering
  • testen en inbedrijfstelling

Het resultaat van de eerste stap is een gedegen functionele specificatie. Zeer bewust kijken wij hierbij niet naar de bestaande S5-programmatuur, maar herleiden deze liever zelf uit de werking van de installatie. Uiteraard is bestaande documentatie hieromtrent welkom, en zijn ook gesprekken met bedienend personeel onmisbaar. Op deze manier stellen wij zeker dat alle functionaliteit door ons begrepen is. De aldus opgestelde specificatie kan dienen om de tweede stap in concurrentie aan te vragen bij meerdere partijen. Maar het spreekt voor zich dat wij die tweede stap ook graag zelf uitvoeren.

In de laatste 12 jaar hebben wij al vele S5/S7 migraties uitgevoerd. De hiermee opgedane ervaring maakt dat dit soort projecten ons steeds beter af gaat. Het is de ervaring die maakt dat we voor de hierboven beschreven aanpak hebben gekozen. Het klinkt verleidelijk om aan de hand van het oude S5-programma het nieuwe S7-programma te ontwikkelen. Maar een gedegen kennis van de functionaliteit blijkt van onschatbare waarde voor een vlotte inbedrijfname. Eventuele problemen kunnen dan immers veel sneller opgelost worden.