nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Renovatie besturing inpakmachine, Forbo Flooring

Inpakmachine vloerbedekkingForbo logo

Momenteel wordt bij Forbo de besturing van een inpakmachine voor rollen linoleum vloerbedekking gerenoveerd. Wij waren verantwoordelijk voor de complete besturing van de machine, zowel hard- als software.

De machine is min of meer een kopie van een nieuwe machine die in 2013 is geplaatst. De besturingsinstallatie is compleet gestript (bekabeling/sensoren), en de S5-plc vervangen. De nieuwe S7-plc heeft een S7-416F cpu (failsafe uitvoering), waarmee het mogelijk werd om alle veiligheidsvoorzieningen (noodstoppen/lichtschermen/matten) rechtstreeks aan de plc te koppelen.

Wij waren verantwoordelijk voor zowel het ontwerp en engineering van de elektrische installatie, als ook voor de besturingssoftware. Voor de ombouw zijn in totaal 5 weken gepland, waarvan 1 testweek. De ombouw en het in bedrijf stellen zijn voorspoedig verlopen en het eindresultaat is beter dan verwacht. De machine is sneller en een stuk betrouwbaarder geworden.

Assendelft, 21-09-2016