nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Indrukmeting voor laboratorium

Indrukmeting voor laboratorium
Forbo logo

Forbo is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe indrukmeting machine voor proefstalen vloerbedekking. Ons is gevraagd mee te denken, en mogelijk ook de besturing voor onze rekening te nemen!

De machine is puur maatwerk, zoiets is niet standaard op de markt verkrijgbaar. De machine heeft tot doel te beoordelen of het product voldoet aan de kwaliteiten die er aan gesteld worden, specifiek m.b.t. de indrukbaarheid en het weer terugveren. De basis is een nauwkeurige diktemeting.

Het ontwerp van de machine zelf is in handen van IV-Industrie. Mogelijk zullen zij ons inschakelen voor de besturing van de machine!

Assendelft, 30-01-2014