nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Nieuwe besturing stalensnijmachine

Nieuwe besturing stalensnijmachineForbo logo

Momenteel zijn wij in de afrondende fase van de voorbereidingen om de besturing van een stalensnijmachine voor vloerbedekking te vernieuwen.

De machine maakt stalen, plinten of stroken uit rollen linoleum. De stalen worden direct achter de machine gestapeld op een handbediende schaartafel. Stroken zijn maximaal 2 meter lang, en worden via een aan te koppelen plintentafel automatisch gestapeld. Tot slot kunnen er ook nog stroken gewikkeld worden op een as, deze zijn maximaal 33 meter lang.

De gebruikte cpu is een S7-315F (failsafe uitvoering), waarmee het mogelijk wordt om alle veiligheidsvoorzieningen (noodstoppen/lichtschermen/matten) rechtstreeks aan de plc te koppelen. Voor de bediening en visualisatie van de inpakmachine is een Siemens touchpanel voorzien, een TP1200 uit de Comfort serie.

Wij zijn verantwoordelijk voor zowel het functionele ontwerp, als voor de besturingssoftware. De machine zal in februari omgebouwd en in bedrijf gesteld gaan worden. Hier zijn twee weken voor gereserveerd. Aan de inbedrijfstelling zal het niet liggen. D.m.v. het schrijven van een simulatieprogramma hebben wij de machine al uitvoerig kunnen testen!

Assendelft, 30-01-2014