nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Besturing inpakmachine vloerbedekking, Forbo Flooring

Inpakmachine vloerbedekkingForbo logo

In de zomer van 2013 heeft Forbo een nieuwe inpakmachine voor rollen linoleum vloerbedekking in gebruik genomen. Wij waren verantwoordelijk voor de complete besturing van de machine, zowel hard- als software (plc en scada).

De gebruikte cpu is een S7-416F (failsafe uitvoering), waarmee het mogelijk werd om alle veiligheidsvoorzieningen (noodstoppen/lichtschermen/matten) rechtstreeks aan de plc te koppelen. De machine is opgedeeld in verschillende bewerkingsstations, welke afzonderlijk beveiligd zijn met o.a. lichtschermen. Bij reiken door een lichtscherm valt alleen het betreffende station stil, zodat de overige stations hun bewerkingen af kunnen maken.

Voor de bediening en visualisatie van de inpakmachine is ook een SCADA station voorzien. Wij hadden de eer om voor deze machine de eerste volledig op Wonderware ArchestrA technologie gebaseerde applicatie te ontwerpen en bouwen! Ook voor ons was deze materie nieuw, maar we zijn er in geslaagd om tot een goed gemodelleerd ontwerp te komen. Voor een eventuele volgende inpakmachine is deze software zonder meer herbruikbaar, en zal de benodigde inspanning minimaal zijn!

Wij waren verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de engineering van de elektrische installatie als voor de besturingssoftware. De machine is op tijd opgeleverd, en ondanks de voor nieuwe machines gebruikelijke aanloopproblemen toch vrij probleemloos in gebruik genomen!

Assendelft, 13-09-2013