nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Overhaul Control System Materiaaltoevoer Kalanderlijn, Forbo Flooring

MateriaaltoevoerForbo logo

In de zomer van 2013 hebben wij de besturing van de materiaaltoevoer van een Kalanderlijn vervangen. De oude besturing bestond uit een S5-155U plc, en diverse frequentiegeregelde aandrijvingen.

Wij hebben deze vervangen door een S7-400 plc met digitale Sinamics G120 en S120 frequentieregelaars (2 respectievelijk 20 motoren). Daarnaast is de complete elektrische installatie vernieuwd, en zijn er 3 gelijkstroommotoren vervangen door draaistroommotoren. Voor de klus was 3 weken tijd voor ombouwen en inbedrijfstellen gereserveerd.

De gebruikte cpu is een S7-416F (failsafe uitvoering), waarmee het mogelijk werd om alle veiligheidsvoorzieningen (trekkoorden/noodstoppen/hekschakelaars, totaal een stuk of 60) rechtstreeks aan de plc te koppelen.

Wij waren verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de engineering van de elektrische installatie als voor de besturingssoftware. Ondanks dat de ombouw ruim meer dan de geplande 2 weken in beslag nam (2,5 week), hebben we de installatie toch op tijd op kunnen leveren!

De allereerste nacht heeft de installatie zonder stilstand kunnen produceren. In die eerste week zijn de meest nijpende afwerkpunten aangepakt en opgelost. De installatie draait inmiddels alweer een week of 5, en naar tevredenheid.

Assendelft, 13-09-2013