nieuws
Ombouw granulaatlijn bij Forbo-Flooring

De complete besturing van de granulaatlijn bij Forbo-Flooring is vervangen. Naast de DC-motoren, die vervangen zijn door AC-motoren, zijn ook de plc en de drives vervangen en is de complete bedieningslaag vernieuwd.

Lees meer...
 
Op vision gebaseerde barcodereader van Cognex

Op een bepaald punt in het logistieke proces van Forbo bestaat al langer de behoefte om roldata te scannen. Het roletiket is op dat punt echter fysiek niet leesbaar, maar een extra etiketje op de kop van de rol wel. Probleem is echter de willekeurige orientatie van het etiket.

Lees meer...
 

Besturing trimlijn en inpakmachine

Besturing trimlijn en inpakmachine (Forbo te Assendelft)

Omschrijving installatie:

Deze installatie maakt (van kilometerslange stukken marmoleum) rollen van ongeveer 30 meter verkoopbaar product. Hiertoe worden de randen van het product afgesneden (trimmen) en de slechte stukken eruit gesneden. Het product wordt vanuit droogkamers aangevoerd, en vervolgens wordt het product geschuurd, gelakt, gedroogd, gekoeld, gelakt, gedroogd, gekoeld, gecontroleerd, getrimd en tot slot opgerold en afgesneden. De ontstane rollen (± 200kg) worden daarna automatisch ingepakt en van een etiket voorzien (inpakmachine). Een belangrijk onderdeel van deze lijn zijn de zweeframen (4x), die de snelheidsverschillen moeten opvangen tussen de verschillende transportmotoren in de lijn. Tussen motoren, die niet zijn gescheiden door een zweefraam, wordt de baanspanning geregeld middels drukdozen. Een ander belangrijk onderdeel van de lijn is een PILZ-PLC. Deze PLC schakelt via een van tevoren bepaalde matrix desgewenst onderdelen van de trimlijn en de inpakmachine af. Deze PLC mag gebruikt worden als noodstop vanwege allerlei extra beveiligingen, die zijn ingebouwd in deze PLC. Vrijwel alle motoren worden aangestuurd middels frequentieregelaars van Danfoss, die via Profibus worden aangestuurd en uitgelezen.

EDIT:

Enige tijd geleden is de Pilz veiligheids plc door ons vervangen. De veiligheidsfuncties zijn ondergebracht in de Siemens plc's van de lijn- en inpak-plc's. De cpu's zijn daartoe vervangen door een safety variant. Onderling is er een Profisafe communicatie tussen deze cpu's opgezet, om de veiligheidscomponenten in het overgangsgebied lijn/inpakmachine in de veiligheidsketens van beide plc's op te kunnen nemen.

Omschrijving werkzaamheden Centipede Industrial Automation:


Centipede was verantwoordelijk voor de specificatie van de SCADA-applicatie (Intouch), de specificatie van de PLC-programma's (2x S7-400), de specificatie van de PILZ-PLC, de detailengineering van het elektrische tekeningpakket, het maken van de SCADA-applicatie en de PLC-programma's (3x), de begeleiding van de installateur (Imtech) en het testen en inregelen van de installatie. Later is een kokertoevoersysteem toegevoegd als remote-IO aan de trimlijn-PLC, zodat deze machine ook kon worden geïntegreerd in het gehele systeem.

Eindresultaat: